Έλεγχοι στα σφαγεία του Νομού από τις υπηρεσίες της Ν.Α.


Επιθεώρηση πραγματοποίησαν στα σφαγεία του Νομού Καρδίτσας οι αντινομάρχες κ. Ερμιόνη Βασιλού, αρμόδια για θέματα υγείας και ο κ. Γιώργος Παπάρας, αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα, συνοδευόμενοι από μεικτό κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Κτηνιατρικής κ. Βασίλης Λεοντάρης και οι επόπτες υγείας κ. Σταμάτης Χατζηνικολιδάκης και  κ. Ιωάννα Τασιάκου.

Τα σφαγεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι ήταν το σφαγείο Καρδίτσας, το σφαγείο Παλάμα και το σφαγείο Ιάσων (Διδάγγελου) του Δήμου Σοφάδων, με σκοπό να διαπιστωθεί η εύρυθμη λειτουργία των σφαγειοτεχνικών μονάδων και η τήρηση των υγειονομικών όρων και των προδιαγραφών ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι αρκετά ικανοποιητική και τηρούνται όλες οι οριζόμενες από το νόμο προδιαγραφές, γεγονός που κατά ένα μέρος οφείλεται στην ευνοϊκή συγκυρία πως τα σφαγεία του νομού μας είναι καινούρια και έχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί τέλος, πως οι έλεγχοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα είναι συνεχείς καθώς βασικό μέλημα της Νομαρχιακής Αρχής αποτελεί να διασφαλίζει ότι τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να παράγεται υγιεινό και ασφαλές κρέας, έχοντας ως βασικό γνώμονα την προστασία των καταναλωτών  και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Επόμενο άρθρο 250.000 € έκτακτη χρηματοδότηση για ανάγκες σχολικής στέγης του Νομού