- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έκτακτο ΣΟΠΠ στην ΠΕ Καρδίτσας για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της ΠΕ Καρδίτσας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου και με τη συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαου Μιχαλάκη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα το μεσημέρι, καθώς από το βράδυ της Τρίτης εκδηλώνονται φαινόμενα βροχοπτώσεων σε όλη την ΠΕ Καρδίτσας.

Ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα της ΠΕ Καρδίτσας, αλλά και μισθωμένα, βρίσκονται σε ετοιμότητα σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης:

‘’Από χθες το βράδυ άρχισαν να εκδηλώνονται βροχοπτώσεις τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά τμήματα της ΠΕ Καρδίτσας. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο, αν και εφόσον χρειαστεί, σύμφωνα βέβαια και με τον προγραμματισμό μας. Αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεκριμένες εργολαβίες: Στον ποταμό Γάβρα- από γέφυρα Καρδίτσα-Ρούσσο ως την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή, στον ποταμό Καράμπαλη- 500μ πριν και μετά τη γέφυρα στην εθνική οδό, στον ποταμό Καράμπαλη- από σμίξη με τον Γάβρα ως τη γέφυρα ΣΑΛΕ, στον ποταμό Καράμπαλη- από τη  γέφυρα ΣΑΛΕ και ανάντι προς Αμπελικό, στον ποταμό Γάβρα- από τη γέφυρα πίσω από το Νοσοκομείο ως τη γέφυρα Καρδίτσα- Ρούσσο, στον ποταμό Γάβρα-από τη γέφυρα Καρδίτσα-Μητρόπολη ως τη Μητρόπολη, στην Αγιοπηγή, στη Μαύρικα, στο ανάχωμα του Σταυρού, στις Τ.Κ Μαγούλας-Μαγουλίτσας για αποκατάσταση αναχώματος και στην Τ.Κ Κερασιάς για την απομάκρυνση φερτών υλικών.

Επιπλέον, λόγω της βροχόπτωσης, μηχανήματα παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν, αν χρειαστεί σε διάφορα σημεία της Π.Ε Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην ΤΚ Μαγούλας, στη γέφυρα της Εθνικής Οδού στον Καράμπαλη, στη γέφυρα Γάβρα στην επαρχιακή οδό Καρδίτσα – Ρούσσο, στη γέφυρα ΣΑΛΕ, στον ποταμό Καλέντζη, στη γέφυρα Μητρόπολης, και στις Τ.Κ Μητρόπολης, Γεωργικού, Μακρυχωρίου, Μεταμόρφωσης και Βλοχού.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς’’.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός του κ. Αντιπεριφερειάρχη και του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας συμμετείχαν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Ράικος, ο Δ/της Π.Υ ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Καρδίτσας κ. Βάιος Κωστέλλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ραδιολέσχης Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Μανώλης και ο εκπρόσωπος της Λέσχης Εκτός Δρόμου Αυτοκινήτων 4Χ4 κ. Χρήστος Τσόγκας.