Έκτακτη χρηματοδότηση για το Πειραματικό Γυμνάσιο


  Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ενημερώνει ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση και επιχορηγείται ο Δήμος Ιθώμης Ν. Καρδίτσας με το ποσό των 40.000 € για επισκευές και συντηρήσεις στο Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου.

Ο κ. Ταλιαδούρος σημείωσε ότι:

«Με τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων  του Νομού μας βελτιώνεται η υλικοτεχνική υποδομή ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές μας το επίπεδο εκπαίδευσης που χρειάζονται. Στο Νομό Καρδίτσας έχει επιτελεσθεί σημαντικό έργο στη βελτίωση των υποδομών με νέα διδακτήρια, απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου και σύγχρονο εξοπλισμό των εργαστηρίων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω τη σημασία της μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Φαναρίου σε 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου, μια απόφαση που δικαιώνει την προσπάθεια μας και υλοποιεί τα οράματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, του Δήμου Ιθώμης, της εκπαιδευτική κοινότητας, των μαθητών και των γονέων.

Το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο Φαναρίου διαθέτει τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή που μπορεί να στεγάσει τη λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο κ.α.. Οι υποδομές αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές λειτουργίας. Με την επιπλέον χρηματοδότηση των 40.000 ευρώ μάλιστα που εξασφαλίσαμε ολοκληρώνονται οι υποδομές του σχολείου αναβαθμίζοντας έτσι περαιτέρω την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Άλλωστε πεποίθηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι, η  εκπαίδευση των μαθητών να στηριχτεί σε σωστές υποδομές, που θα τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν με καλύτερη οργάνωση και μεθοδικότητα στη διεξαγωγή των μαθημάτων τους».

Προηγούμενο άρθρο Σημαντικό έργο ύδρευσης για τον Μεγαλάκο Νεράιδας Ιτάμου
Επόμενο άρθρο Ο ιός του Παλαιοκομματισμού