Ειδήσεις

Έκθεση του εργαστηρίου ζωγραφικής Granazei-Girarte


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 11 Ιουνίου, το άνοιγμα της ετήσιας εκπαιδευτικής έκθεσης του εργαστηρίου ζωγραφικής Granazei-Girarte, η οποία φιλοξενείται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

30 περίπου δημιουργίες σε λάδι, έργα του τμήματος ενηλίκων της σχολής, συνυπήρχαν με εκατοντάδες σχέδια και ζωγραφιές παιδιών, εφήβων και νηπίων των παιδικών τμημάτων, καθώς και των τμημάτων κόμικς και ελεύθερου σχεδίου.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της σχολής, εικαστικός, Κωνσταντίνος Μπιλιούρης, κάθε χρόνο τα μαθήματα είναι εστιασμένα σε ένα θέμα της ιστορίας της τέχνης και σε ένα εκφραστικό εργαλείο, το οποίο γίνεται συστηματική προσπάθεια να κατακτηθεί. Φέτος δόθηκε έμφαση στις τεχνικές και στη σωστή απόδοση της φόρμας και των τόνων.

Στους μαθητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ σε δύο από αυτούς, οι οποίοι διακρίθηκαν πανελλήνια, τους Ηλία Γκανάτσιο και Ραφαήλ Καστερούδη, το βιβλιοχαρτοπωλείο ΖΑΧΟΣ έκανε δώρο από έναν ραπιδογράφο.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 8.00-13.30 εκτός Δευτέρας  και θα είναι ανοιχτή για το κοινό ως την 1η Ιουλίου.

Προηγούμενο άρθρο Διασώζοντας μουσειακά αντικείμενα με το Δίκτυο μουσείων
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά