Έγινε θεσμός με πολλαπλά οφέλη…


Μόνο οφέλη προσδίδει στις περισσότερες παραγωγικές τάξεις αλλά και στους καταναλωτές η οικολογική γιορτή Καρδίτσας η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή… Έτσι για 8η συνεχή χρονιά η πόλη της Καρδίτσας, γίνεται το επίκεντρο πανελλήνιου ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας, στο πλαίσιο της Οικολογικής Γιορτής, εκθέτες – καλλιεργητές οικολογικών προϊόντων από διάφορα μέρη της χώρας.
Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά βιολογικών προϊόντων, που θα λειτουργήσει στο άλσος Παυσιλύπου το τριήμερο 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη 2008, είναι πολύ μεγάλο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Σε αυτή, μπορούν να πάρουν μέρος παραγωγοί πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, φυτικής και ζωικής παραγωγής, μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή, καθώς και χειροτέχνες με είδη χειροτεχνίας από όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα η έναρξη της 8ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας – που είναι αφιερωμένη στους υδατικούς πόρους – θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 19ης Σεπτέμβρη, με ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης της Καρδίτσας.
Το θέμα της ημερίδας είναι: «Το πρόβλημα των υδατικών πόρων και οι τρόποι διαχείρισης». Τέσσερις καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα είναι οι κύριοι εισηγητές της ημερίδας, όπου θα προτείνουν μέτρα αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας, που αντιμετωπίζει όλη η Θεσσαλία.
Μάλιστα στο site που αναφέρονται στη γιορτή σημειώνονται τα παρακάτω:
«Σύμφωνα με την IFOAM ο αριθμός των βιοκαλλιεργητών στον κόσμο είναι 400-500.000 άτομα από τα οποία τα 50.000 αντιστοιχούν στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία, Δανία και Αυστρία, η βιολογική γεωργία είναι αρκετά αναπτυγμένη. Βιολογικά προϊόντα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται στο εξωτερικό είναι κυρίως οπωροκηπευτικά, σταφίδα, εσπεριδοειδή, λάδι, ελιές, σύκα, βαμβάκι, πορτοκάλια κ.α.».

Προηγούμενο άρθρο προτεραιότητα η αναβάθμιση της εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας