Άρση των μισθολογικών ανισοτήτων ζητούν οι υπάλληλοι της Ν.Α. Καρδίτσας


Την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων, ζήτησαν με υπόμνημά τους προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας, οι υπάλληλοι της Ν.Α. Καρδίτσας. Συγκεκριμένα στο υπόμνημά τους ανέφεραν τα εξής: «Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα στις Ν.Α. βρίσκονται αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες μισθολογικές ανισότητες και αδικίες απ’όλους τους υπαλλήλους των άλλων κατηγοριών. Και επί πλέον είναι οι πιο κακοπληρωμένοι υπάλληλοι. Παρ’ όλο που με τις υποχρεωτικές μετατάξεις εντάχθηκαν στις Ν.Α., δυστυχώς δεν έχουν το ίδιο μισθολογικό καθεστώς. Η κατάσταση που επικρατεί στη μισθοδοσία είναι χαώδης με τη χορήγηση επιδομάτων σε ορισμένες κατηγορίες υπάλληλων και χωρίς κανένα επίδομα σε άλλους αν και υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία, έχουν τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τα ίδια καθήκοντα, εργάζονται στο ίδιο γραφείο. Το μωσαϊκό των επιδομάτων συνεχίζεται και σε πολλές περιπτώσεις αντί να καταργηθεί διευρύνεται, με συνέπεια οι ανισότητες αντί να εξαλείφονται αυξάνονται. Οι υπάλληλοι που προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και υπηρετούν σήμερα στις ΝΑ λαμβάνουν επίδομα «ειδικής πρόσθετης αμοιβής», αυτοί που ανήκαν στο Υπ. Γεωργίας διαφορετικό επίδομα, αυτοί που υπηρετούν στις Δ/νσεις Συγκοινωνιών ξεχωριστά επιδόματα. Ενώ αντίθετα οι υπάλληλοι που διορίστηκαν απ’ευθείας στις ΝΑ, αυτοί που υπηρετούν στις Δ/νσεις Υγείας κλπ δεν παίρνουν κανένα απολύτως επίδομα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν το μέγεθος της αδικίας είναι τα εξής:

  • Υπάλληλοι των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, όλοι ανεξαιρέτως χωρίς να κάνουν καμία κίνηση εκτός έδρας, αμείβονται με 365 ευρώ μηνιαίως πέραν του μισθού, ως «έξοδα κίνησης»
  • Υπάλληλοι του Υπ. Απασχόλησης (ΟΑΕΔ) οι μηνιαίες αποδοχές τους ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ
  • Με το Νόμο 3731/23/12/08 «Αναδιάρθρωση της Δημοτικής Αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών», χορηγήθηκε στους υπαλλήλους των Περιφερειών εδική μηνιαία αποδοχή ύψους 450 έως 550 ευρώ σταδιακά από 1/1/09

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι υπάλληλοι των ΝΑ βρίσκονται στο περιθώριο και έξω από αυτή τη ρύθμιση, με αποτέλεσμα να αισθάνονται έντονα το αίσθημα της αδικίας. Προκειμένου να αποκατασταθεί κατ’ελάχιστον η αδικία αυτή, θα πρέπει άμεσα να χορηγηθεί το επίδομα που δίνεται στους υπαλλήλους των Περιφερειών και σ’αυτούς των Ν.Α. Ζητάμε στο θέμα αυτό τη στήριξη των κ.κ. Νομαρχών, Νομαρχιακών Συμβουλίων, της ΕΝΑΕ και σε συνεργασία με τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων των Ν.Α. να καθορίσουμε τη στάση μας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Επίσης απαιτούμε από τους κ.κ. Νομάρχες και την ΕΝΑΕ το θέμα των μισθολογικών ανισοτήτων και η επίλυση αυτού για τους υπαλλήλους, να βρίσκεται σε προτεραιότητα, πράγμα που μέχρι σήμερα δυστυχώς δε συνέβαινε, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι είναι αυτοί που με την εργασία τους και την προσφορά τους δίνουν λύση στα καθημερινά προβλήματα και εξυπηρετούν τους πολίτες».

Προηγούμενο άρθρο «Έξυπνο σχολείο» και... οικολογικό
Επόμενο άρθρο Στοιχείο της ταυτότητας της Καρδίτσας…το ποδήλατο!