Την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων των νομαρχιακών υπαλλήλων ζητά ο Νομάρχης


Με αφορμή την 48ωρη πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ο Νομάρχης Καρδίτσας δήλωσε πως στέκεται αλληλέγγυος  στον αγώνα τους καθώς θεωρεί τα αιτήματα τους δίκαια. Συγκεκριμένα ο Νομάρχης δήλωσε:

    ‘’Οι υπάλληλοι των ΝΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά ούτε ως υπάλληλοι β’ κατηγορίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως αντί να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες αυτές διευρύνονται καθώς για άλλες κατηγορίες  εργαζομένων όπως της Δημοτικής Αστυνομίας έχει κατατεθεί σχέδιο νόμου που να ρυθμίζει τις μισθολογικές τους απολαβές. Το ίδιο και για τους υπαλλήλους των Περιφερειών που εξασφάλισαν αύξηση έως από 450 και 550 ευρώ το μήνα.

      Από τη μια βιώνουν την αδικία της άνισης μισθολογικής μεταχείρισης και τις δυσκολίες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας των χαμηλών απολαβών  και από την άλλη τις συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για ενιαίο μισθολόγιο που θα άρει τις αδικίες.

     Παράλληλα, αυξάνεται ο φόρτος εργασίας τους αφού μειώνεται συνεχώς το προσωπικό εξ αιτίας των συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να ανανεώνεται με νέες προσλήψεις. Χαρακτηριστικά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας την τελευταία 5ετία ο αριθμός των υπαλλήλων της Ν.Α. Καρδίτσας μειώθηκε κατά 130 άτομα ή κατά 30% του ανθρώπινου δυναμικού της.

      Αίτημα μας είναι η άμεση αύξηση του μηνιαίου επιδόματος  εξομοιούμενο με αυτό των υπαλλήλων των Περιφερειών μέχρι την οριστική εξάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων με την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων”.

Προηγούμενο άρθρο Καθορίστηκαν επαγγελματικά δικαιώματα σε 12 ακόμα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Υποχρέωση να εμπνεύσει & να κινητοποιήσει την εργατική τάξη