Ειδήσεις

Άμεση παρέμβαση Γ. Κωτσού στο Τμήμα ΑΕΙ Δασοπονίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού


Άμεση ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού στο νεοσύστατο Τμήμα ΑΕΙ Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του στην περιοχή του Ασπροποτάμου Τρικάλων και όχι στον δασοσκέπαστο ορεινό όγκο του Νομού μας!

Ο Βουλευτής συζήτησε το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για τις προθέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Παράλληλα, κατέθεσε πρόταση η πρακτική των φοιτητών να γίνεται στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα όπου ο Δήμος ήδη έχει συνάψει Σύμφωνο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Άλλωστε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα παραχωρεί προς χρήση στο Πανεπιστήμιο σημαντικές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του όπως: Βοτανικός Κήπος – Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου για ανάπτυξη εργαστηρίων. Πολιτιστικό Κέντρο Κερασιάς, Συνεδριακό Κέντρο Μορφοβουνίου για μαζικές εκδηλώσεις, Μουσείο Οίνου και Αμπέλου και Γυμνάσιο Μεσενικόλα, Σχολεία Δάσους, κατασκηνώσεις Νεράϊδας, αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις.

Συμπληρωματικά και εφόσον στην περιοχή της Λίμνης δεν καλύπτονται σε όλη την έκτασή τους οι εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος, ο κ. Κωτσός πρότεινε ως πρόσφορο για πρακτική άσκηση και το «Αισθητικό Δάσος» Μουζακίου όπου εδώ και χρόνια υλοποιεί δράσεις σε συνεργασία με διάφορα Πανεπιστήμια το τοπικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ εκεί υπάρχει και το Κέντρο Νεότητας με δυνατότητα φιλοξενίας δεκάδων σπουδαστών.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι δεν έχει παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση για την πρακτική άσκηση των φοιτητών από τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και τη Σχολή Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου υπάγεται. Δεσμεύτηκε δε ότι για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας τίθεται πάντα σε απόλυτη προτεραιότητα η χρήση – αξιοποίηση των πράγματι πολλών προσφερόμενων εκπαιδευτικών υποδομών και των πλούσιων δασικών εκτάσεων του Νομού Καρδίτσας και έπονται αυτές άλλων Νομών.

Κλείνοντας ο Βουλευτής, υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η πρακτική άσκηση των φοιτητών, όχι μόνο του Τμήματος Δασολογίας, αλλά και των άλλων Τμημάτων ΑΕΙ της Καρδίτσας να εκτελείται εκτός του Νομού μας, διότι αυτός διαθέτει και παρέχει πάντα στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα τις απαιτούμενες υποδομές, τα επιστημονικά εχέγγυα και όλες τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών αναγκών τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δορυφορικό σύστημα προστασίας και εποπτείας των δασών της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Επιχειρησιακό σχέδιο με 650 ελέγχους στους οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία