Άμεση καταβολή αποζημιώσεων μετά τη χαλαζόπτωση


 Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  κ. Σπύρος Ταλιαδούρος  μόλις πληροφορήθηκε για την ισχυρή ανεμοθύελλα και τη χαλαζόπτωση που έπληξε τις τελευταίες δύο ημέρες τον Νομό Καρδίτσας και ιδίως τους Δήμους Σελλάνων, Σοφάδων και Παλαμά, προέβη σε διάβημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Κατσαρό.

Ο κ. Ταλιαδούρος στο διάβημα του, αφού  αναφέρει το μέγεθος της καταστροφής τόσο σε καλλιέργειες όσο και σε πάγιο κεφάλαιο των παραγωγών, επισημαίνει την ανάγκη για ταχεία εκτίμηση των ζημιών καθώς και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα το κείμενο της επιστολής του Υφυπουργού προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

«Όπως θα έχετε ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Κυριακή  και Δευτέρα 24 & 25-5-09, ισχυρή ανεμοθύελλα συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, έπληξαν τις περιοχές των Δήμων Παλαμά, Σοφάδων και Σελλάνων του Νομού Καρδίτσας, προκαλώντας ζημιές τόσο σε καλλιέργειες, (χειμερινά σιτηρά, βαμβάκι, καλαμπόκι, τεύτλα), όσο και σε πάγιο κεφάλαιο των παραγωγών των πληγεισών περιοχών, γεγονός που φαίνεται και στα επισυναπτόμενα αποκόμματα εφημερίδων της Καρδίτσας.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα θέματα αυτά σας παρακαλώ θερμά όπως επιδείξετε το προσωπικό σας ενδιαφέρον για ακόμα μια φορά, ώστε σε σύντομο χρόνο να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών και να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης των δικαιούχων παραγωγών».

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Ντίνου Ρόβλια σήμερα στη Ναύπακτο
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική ημερίδα για τους μελισσοκόμους