«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ» ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ


  «Με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «όσο λιγότερο μιλάμε, τόσο το καλύτερο για την οικονομία».

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Γ.Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως συζήτησαν σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές της οικονομικής κρίσης.

Νωρίτερα, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του φορολογικού νομοσχεδίου, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς αντάλλαξαν πυρά για την κατάσταση της οικονομίας και τα κυβερνητικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε: «Μιλάτε κ. Σαμαρά για τις δανειακές ανάγκες που αυξήθηκαν κατά 50% στα χρόνια τα δικά σας και τολμάτε να ρωτάτε πού βρίσκονται σήμερα τα spreads; Αφήστε τα. Αφήστε τα οριστικά πίσω. Βοηθήστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια δικαιότερη Ελλάδα. Καταψηφίζετε επί της αρχής, χαίρομαι που αναφερθήκατε στα θετικά του νομοσχεδίου, αλλά εμείς βάζουμε βάσεις για μια Ελλάδα, που αδημονούν οι πολίτες. Και αφήστε τις τετριμμένες κριτικές περί καθυστέρησης, όταν εμείς κάναμε πρωτοφανή διαβούλευση πριν την κατάθεσή του».

Ο κ. Σαμαράς είπε για τα μέτρα της κυβέρνησης: «Μέχρι πριν λίγο αμφισβητούσαν ότι μπορείτε να πάρετε και να εφαρμόσετε μέτρα εξυγιάνσης. Σήμερα αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων σας. Γιατί προκαλούν μάλλον μεγαλύτερη ύφεση παρά μικρότερα ελλείμματα».

«Πάνω από όλα αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο είναι υφεσιακό. Και μάλλον θα αναγκαστείτε να το αλλάξετε. Και αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνουμε εμείς, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Νομάρχη σε έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου του Νομού
Επόμενο άρθρο Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ