Ειδήσεις

Συνεχίζεται ο θεσμός των Υποτροφιών Γεωργίου Αχιλλέως Αλλαμανή


Συνεχίζεται και εφέτος ο αξιόλογος θεσμός της επιβράβευσης και της αρωγής στις σπουδές των Αριστούχων Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ Ν. Καρδίτσας που καθιέρωσε ο αείμνηστος Γεώργιος Αχιλλέως Αλλαμανής από το έτος 1974.

Το “Ίδρυμα Υποτροφιών Γεωργίου Αχιλλέως Αλλαμανή” χορηγεί και για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μία (1) νέα υποτροφία των 2.000 Ευρώ εκάστη ανά έτος σπουδών σε αριστούχους αποφοίτους των Τεχνικών Σχολείων (ΕΠΑ.Λ) Ν. Καρδίτσας.

Ο/Η απόφοιτος-η θα πρέπει να μην έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του/της, να κατάγεται κατά προτίμηση από το Νομό Καρδίτσας, να είναι περισσότερο ενδεής σε οικονομικά μέσα, να διακρίθηκε για το ήθος του/της και την έφεση προς μάθηση και να πέτυχε την εισαγωγή του/της σε Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (εκτός των Στρατιωτικών & Σχολών Αστυνομίας) κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2020 – 2021.

Το 12-μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος έχει ορίσει τέσσερα (4) βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων:

  1. Την επίδοση τους στο σχολείο και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
  2. Την οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση
  3. Τις ειδικές οικογενειακές τους συνθήκες
  4. Την εντοπιότητα

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο 2020. Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ιδρύματος Ν. Χαρίτου 5 Τρίτη και Πέμπτη 9π.μ – 12μ.μ και στα τηλέφωνα 2441027711 και 6979059295.  

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης
Επόμενο άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Τ.Κ. Πασχαλίτσας, Γεφυρίων, Γραμματικού και Λεονταρίου