Ειδήσεις

Πολυτεχνείο: Δικαίωμα στην ελευθερία – Του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας


Πέρασαν 47 ολόκληρα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μια εξέγερση του λαού που ποτίστηκε με αίμα και ήταν η πιο μεγάλη στιγμή στην μεταπολεμική ιστορία.

Εξακολουθεί έως και σήμερα να αποτελεί λαμπρό φάρο  αγωνιστικότητας της νεολαίας και του  λαού για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση.

47 χρόνια μετά  όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, η δημόσια υγεία , η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, το κράτος πρόνοιας, εργασιακά δικαιώματα και λαϊκές κατακτήσεις καταλύονται, σε αντίθεση με την  τεράστια ανεργία και την φτωχοποίηση που  καλπάζουν.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για ψωμι-παιδεια-ελευθερια καθίστανται σήμερα επίκαιρα και διαχρονικά περισσότερο από ποτέ.

Χρέος όλων μας και κυρίως του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι διαρκείς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών. Θα μας βρουν  απέναντι τους σε κάθε μορφή πολιτικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας, απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία, την παιδεία και αγωνιζόμαστε  για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου δυστυχώς εορτάζεται κάτω από δυσχερείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, μιας πανδημίας με αμέτρητα θύματα σε όλο τον κόσμο, μιας πανδημίας που σαρώνει και την χώρα μας με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι θα έχουμε χιλιάδες θανάτους.

Η δημόσια υγεία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα , αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα πολιτικό κόμμα να  «εργαλειοποιεί» την πανδημία με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του πολύπαθου ελληνικού λαού από τα πραγματικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Σαν Εργατικό Κέντρο και με αίσθημα ευθύνης, τιμώντας το υπέρτατο αγαθό της ζωής αλλά και της ελευθερίας θα αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφανιού από ολιγομελή  αντιπροσωπεία της διοίκησης στο μνημείο στην πλατεία Δικαστηρίων την Τρίτη στις 11:00 το πρωί τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες και αποστάσεις).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ψηφιακό εργαστήριο για το ψηφιακό μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου