Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται σταδιακά ο περιβάλλων χώρος της Δημοτικής Αγοράς


Σε εργασίες και παρεμβάσεις αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου της Δημοτικής Αγοράς προχωρά σταδιακά ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή με στόχο την αναζωογόνηση  του χώρου  και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της πλακόστρωσης και των άλλων υποδομών του πεζοδρομημένου τμήματος της Πλαστήρα, ενώ φυτεύτηκαν και 18 νέα καλλωπιστικά δένδρα.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με την αποκατάσταση- φύτευση των παρτεριών του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου, ενώ στο πλαίσιο της εργολαβίας συντήρησης και αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού που θα ξεκινήσει σύντομα προβλέπεται και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια ενίσχυσης του εμπορικού χαρακτήρα του κτηρίου με σταδιακή απομάκρυνση των υπηρεσιών του Δήμου και ενοικίαση των καταστημάτων για εμπορική χρήση.

Τα παραπάνω θα συνδυαστούν επίσης με εργασίες συντήρησης – στεγάνωσης του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς και παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και της πλατείας από αυθαιρεσίες και ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλητής σε ημερίδα με θέμα «ΑΠΕ και βιώσιμη ανάπτυξη» ο Θ. Αντ/φερειάρχης Κ. Νούσιος
Επόμενο άρθρο Επεκτείνεται ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας και στην Καρδίτσα